Illetékmentes a cégalapítás 2017. március 16-tól


Kihirdették a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó egyes illetékek és díjak megszüntetéséről szóló 2017. évi II. törvényt. A törvény értelmében az egyéni cég, a korlátolt felelősségű társaság, a betéti társaság, valamint a közkereseti társaság alapítása illeték- és költségmentes lesz, függetlenül attól, hogy a cégalapítás hagyományos, vagy egyszerűsített eljárásban történik-e.

Működő cégek cégbírósági változás bejelentése továbbra is illetékköteles: a 15.000 Ft cégeljárási illetéket, valamint 3.000 Ft közzétételi költségtérítést továbbra is meg kell fizetni. A cégbejegyzési illetéket nem kell fizetni a korlátolt felelősségű, betéti és közkereseti társaságoknak, valamint az egyéni cégeknek, ez érinti a cégek vagyoni változása után fizetendő cégeljárási illetéket is.

Ennek értelmében a vagyoni változás illetéke korlátolt felelősségű társaságok esetében 40.000 Ft-ról, közkereseti és betéti társaságok esetében 20.000 Ft-ról az általános mértékű 15.000 Ft-ra csökken. Egyéni cégek vagyonában bekövetkezett változás illetéke 12.000 Ft-ról 15.000 Ft-ra emelkedik. A tételes felsorolásban megmaradt részvénytársaságok és egyéb jogi személyek a vagyonuk változása esetében továbbra is az alapítási illeték 40%-át fizetik meg.

Változás történik az elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni lap kiadásában: természetes személyek ezen dokumentumot évente kettő alkalommal ingyenesen kérdezhetik le.

Forrás: http://www.bpbar.hu

Cégalapítás csomag ajánlatainkat itt tekintheti meg:


Kft. alapítás>>> 
 

Bt.alapítás>>> 

Zrt.alapítás>>>

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.