Cégmódosítás - Cégnév módosítás

Melyek a cég életében bekövetkező változások, amelyek miatt szükséges a cég módosítása? Előfordulhat, hogy szükség van cégünk nevének megváltoztatására, a cégforma módosítása, a tevékenységi kör átszabása miatt, vagy egyszerűen csak azért, mert egy jobban csengő, modernebb elnevezést választunk. A legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze.

A jól választott cégnév nemcsak megkülönböztet másoktól, hanem beazonosítja a tevékenységet vagy a terméket. A cégnévnek a választott cégforma megnevezését, valamint legalább a vezérszót kell tartalmaznia. A vezérszó elősegíti a cég azonosítását, illetve más, azonos vagy hasonló tevékenységű cégtől való megkülönböztetését.

A társaság cégelnevezésének módosításakor ugyanazon jogszabályi előírásokat kell figyelembe venni, mint az alakuló társaság cégnevének megválasztásánál.

Cégnév módosítása során az egy betű eltérés, vagy hangzásbeli hasonlóság is kizáró ok, minimum 3 betűkarakter eltérésnek kell lennie az új cégnevet illetően a többi, már bejegyzett cégnévhez képest (szám és írásjel nem számít megkülönböztető jelzésnek).

A cég vezérszava nem egyezhet, de nem is hasonlíthat a már bejegyzett társaságok cégelnevezéséhez. A választott névnek egyértelműen különböznie kell, és nem kelthet olyan látszatot, ami - különösen a cég tevékenységi körét és a választott cégformát illetően - megtévesztő.
A cégnév ellenőrzésére kiválóan alkalmas az
www.e-cegjegyzek.hu internetes oldal.

Munkatársaink segítségére lesznek Önnek az új cégnév választásakor valamint a módosítással egyidejűleg minden olyan cégiratot módosítunk, amelyben a cégnév szerepel.

Illetékek: A változásbejegyzési eljárás illetékköltsége 15.000.- forint, ezen felül az igazságügyi minisztériumnak 3.000.-Ft közzétételi díj fizetendő. 

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.