Mit jelent a székhelyszolgáltatás?

A cég bejegyzett irodájában, székhelyén történik a cég levelezése ahol a hivatalos iratok átvételére, egyéb ügyvitellel kapcsolatos teendőire (például érkeztetés, őrzés, rendelkezésre tartás) kerül sor. Bizonyos esetekben azonban a cég tagjának/tagjainak nincs lehetőség vagy módja arra, hogy az ügyvitellel, kapcsolattartással összefüggő dokumentumokat megfelelően kezelje. 



Ezekben az esetekben kényelmesebb, gyorsabb és sokszor gazdaságosabb megbízni egy harmadik személyt/székhelyszolgáltató céget, hogy a vállalkozáshoz érkező leveleket átvegye, azokat megőrizze, tájékoztassa a beérkezett küldeményekről, majd postázza azokat.
 

Milyen esetekben érdemes megbízni székhelyszolgáltatót? - ha cég költséghatékonyan szeretné üzemeltetni vállalkozását. Időt, pénzt akar megtakarítani és a cég adminisztratív terhein szeretne könnyíteni (kisebb vállalkozások számára akiknek csak a bérleti és megbízási díjat kell kifizetni a székhely fenntartásához, amely lényegesen kevesebb ráfordítást jelent, mintha saját irodát üzemeltetne), - ha a cég nem rendelkezik saját ingatlannal (pl. bérel és a székhely bejegyzéshez szükség lenne az ingatlan tulajdonosának hozzájárulásához), - ha a saját ingatlannal rendelkezik de nem akarja bejegyeztetni székhelyként, ezzel kerüli el a hivatali megkeresést az otthonban, - ha a cég képviselője/i nem tartózkodnak folyamatosan a székhelyen, mert pl. külföldön vagy vidéken élnek, de a szerződés Magyarországra vagy Budapestre szól és szükség van egy ingatlanra, ami székhelyként tud funkcionálni, - ha főállásban alkalmazott a vállalkozó és napközbeni elfoglaltságai miatt nem tudja kezelni a céggel kapcsolatos iratokat, - ha cég iparűzési adót szeretne megtakarítani (a székhely megfelelő helyen történő bejegyzése esetén van erre lehetőség). A
z ilyen helyzetek megoldására példa, hogy a vállalkozás bérleti és megbízási szerződéssel megbízza a székhelyszolgáltató céget, hogy hivatalos leveleit átvegye, megőrizze, tájékoztassa a beérkezett küldeményekről, tehát székhelyét gyakorlatilag a megbízott irodájába helyezi át. A székhely iroda címe az alapító okiratban/társasági szerződésben szerepel, amely cégbíróságon bejegyzésre kerül. 

Székhelyszolgáltatás csomagajánlatok: http://logosz-studio.com/

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.